Blogi

Suurin osa tämän blogin helmitöistä on Mustasaaren, Vaasan ja Laihian alueen kansalais- ja aikuisopistojen helmikurssilaisten tekemiä.
Meitä helmiin hurahtaneita on paljon ja tämän blogin tarkoitus on olla meille "helmihulluille" kohtauspaikka ja samalla voidaan näyttää kaikille helmistä kiinnostuneille mitä me tehdään.

tiistai 24. helmikuuta 2015

Hiihtoloma/talviloma

Tällä viikolla ei ole helmikurssia koska nyt on pohjanmaalla hiihtoloma/talviloma. En oikein ymärrä että nyt on helmikuun viimeinen viikko mutta lunta ei oikeistaan näy missään. Onneksi minulla on jotakin mitä voin tehdä kun sukset saa levätä ja odottaa autotallissa jos vaikka lunta sataisi ensi vuonna.

Olen saanut trippla spiraali työni valmiiksi. Päätin jo alkuvaiheessa että siitä tulee käsirengas, oli se niin kiusallinen tehdä. Keskihelmenä olen käyttänyt siemenhelmeä koko 8 mutta kuitenkin oli vaikeaa saada neula siitä läpi useamman kerran. Spiraalin ulkohelmet on siemenhelmiä koko 10.
Onnistuin kuitenkin tekemään vähän liian pitkän joten jouduin purkamaan noin 2cm ja vieläkin olisin saanut purkaa 1cm. En viitsinyt purkaa enempää joten käsirengas on hieman liian suuri mutta ei se kuitenkaan putoa ranteesta, eli saa kelvata.



Nyt olen alkanut tekemään putkihelmistä ja 10 helmistä kaulaketjua. Moni muukin on tehnyt saman mallin mukaan mutta toisilla väreillä. Ajattelin että tämä sopisi myös farkkuimiselle.


En tiedä saanko valmiiksi tämän viikon aikana mutta kyllä se on valmis seuraavaan kurssikertaan.

Oikein hyvää hiihtolomaa/talvilomaa kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti