Blogi

Suurin osa tämän blogin helmitöistä on Mustasaaren, Vaasan ja Laihian alueen kansalais- ja aikuisopistojen helmikurssilaisten tekemiä.
Meitä helmiin hurahtaneita on paljon ja tämän blogin tarkoitus on olla meille "helmihulluille" kohtauspaikka ja samalla voidaan näyttää kaikille helmistä kiinnostuneille mitä me tehdään.

lauantai 5. toukokuuta 2012

Perjantai-illan työpanos

Ei sille voi mitään kun joskus tulee virheitä vaikka kuinka on viivoja vedetty ja helmiä laskettu. Löysin ohjeen netistä ja halusin yrittää vähän "vaikeampaa" kuviota helmivirkkauksessa.
Ennenkuin aloin helmien pujottelun vedin apuviivoja pujottelukaavaan. Istuin yksikseni ja laskin - kolme tumman sinistä, kaksi valkoista, kaksi vaalean sinistä jne. yhteen kuvioon meni 72 helmeä. Mielestäni olin tarkka ja osaan ainakin vielä laskea 4:ään.
Perjantai-iltana aloin virkkaamisen ja taas paperi jossa apuviivoja joka 8 helmen jälkeen (= yksi kerros). Virkkasin ja tarkastin aina vähän väliä että kaikki on oikein noin 10cm jälkeen huomioin että muutama helmi oli pujotettu väärin jonka seurauksena kuvio ei enää ollut oikea.
Luulen että verenpaine nousi hieman mutta minkäs sille voi. Lauantaina tästä minun sini/valkoisesta makkarasta ei enää ole muuta kuin kupillinen sinisiä ja valkoisia helmiä aivan sekasin. Eli koko työ purettu ja odottaa seuraavaa kertaa kun jaksan laske ja olla PALJON tarkempi.



Oli pakko ottaa esille puolivalmis helmpompi työ. Joten ei oikeastaan mitään vahinkoa ole tapahtunut saanhan vanhat työt valmiiksi.





Tuli muuten mieleen perhokalastajat. Eikö niillä ole tapana ensin seisoa polviin asti vedessä ja kalastaa, vihdoin kuin he saavat kalan koukkuun se päästetään takaisin veteen.
Minä teen helmitöitä muutaman päivän ja sen jälkeen puran kaikki. Saanpa ainakin ajan kulumaan ja helmet eivät maksa paljon kun voin käyttää ne uudelleen. :D



6 kommenttia:

  1. Tuon työtavan haluan todellakin opetella. Voisin aloittaa virkkaamalla väriä vaihtavaan lankaan pujoitetuilla läpinäkyvillä helmillä kunhan vain saisin ohjeen jolla opetella vai tarvittaisiinkohan tähän Elenan apua? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti Elena on hyvä apu mutta netistä löytyy ohjeita.
      Tässä kaksi linkkiä josta löytyy ohjeita. Ensimmäisenä on
      ohje jota minä käytin kun oli harjoittelin.

      www.beadersshowcase.com/profiles/blogs/2049967:BlogPost:3497

      Tämä toinen on filminpätkä mutta aloitus ja lopetus on hieman erillainen kuin se mitä minä käytin.

      www.youtube.com/watch?v=vwPwZWsWO9I&feature=related

      Poista
  2. Täytyypä tutustua jos vaikka onnistuisin noilla ohjeilla ja omin neuvoin... kiitos Arja!

    VastaaPoista
  3. Helmet on jo langassa ja koukku esillä.

    VastaaPoista
  4. Hei, Arja! Kiitos viimeisestä!
    Harjoitus tekee mestarin! Kun on niin pitkä mallikerta sitten virhekin sattuu useimpi. Kokeile tehdä näin: pujota eriksen ne 72 helmiä lankaan ja laita pöytään vaikka teipillä kiini, se on mallikerta (ja täyttyy olla virheetön!). Kun pujottelet seuraavia mallikertoja niitä on helppoa laittaa sen vierekkäin ja verrata. Kyllä virhe heti näkyy.

    VastaaPoista
  5. Loistava vinkki Elena! mullakin on muutama "pötkö" purkaamatta pujotteluvireen takia....

    VastaaPoista